понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Политика / Областният съвет на БСП постави акцент върху проблемите на младите хора в област Перник

Областният съвет на БСП постави акцент върху проблемите на младите хора в област Перник

img_9686

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев се срещнаха с млади членове и симпатизанти на левицата. Инициатива бе на председателя на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, а разговорът се проведе в младежкия клуб на партията на ул. Търговска.

„Днес искам да поговорим за проблемите на младите хора в България, за проблемите на младите в партията и това какво заедно можем да направим, за да започнем да ги решаваме“, каза в началото на срещата Петков. Той добави, че БСП не е партия само на възрастните хора, защото на почти всяко по-значимо събитие се връчват  партийни билети на младежи и то във времена, в които левицата е в опозиция.

„Много от вас  избраха БСП в момент, в който сме в опозиция, други, които познават партията в по-добри времена, останаха в нея и са активни и сега. Това показва, че са тук не за власт и постове, а по убеждения“, заяви още той. Валентин Петков добави, че идеологията за БСП е като основите за една къща. „Ако се откажем от основите на къщата, ще рухнем, защото дом без основи няма. Ако изгорим предишната страница от книгата и се откажем от всичките творци на нашите идеи през годините, ако ги отречем, няма да има нужда вие да отваряте следващата страница, защото вече няма да има смисъл“, заяви още той.

img_9666

Младите хора зададоха много въпроси на народните представители, свързани с местни и национални проблеми. Местните теми, по които поискаха отговор от тях, бяха свързани със подпомагането на детско-юношеските спортни школи, ремонта на пътя Перник – София през Владая, искането на перничани за отбивка на пътя при кв. „Марина Бара“ към централната градска част, изграждането на двойна ЖП линия от Радомир до София, компостиращата система на пернишкото депо за битови отпадъци и много други.

“С колегата Бонев сме се ангажирали всеки месец да подпомагаме спортните клубове в областта с нужните за протичането на нормална тренировка консумативи, но не можем да направим чудеса”, каза народният представител Станислав Владимиров. Той припомни, че преди години Перник е имал елитни спортни клубове, но с този бюджет за спорта в общината дори елементарните условия за младите спортисти като екипи и топки понякога липсват.

„Когато бяхме управляващи работехме с по-голям размах. Ремонтирахме зала „Дружба“, изградихме спортното игрище на Димова махала, което въпреки че няколко години не се поддържа според стандартите, все още в добро състояние, защото се изгради качествено”, припомни още той.

Владимиров добави, че не може община с 50 млн. лв. бюджет да дава 140 хиляди лв. за спорта, а малка община като Разлог да отделя половин милион годишно.

„Ремонтът на пътя през Владая започна в софийската му част, но на някои места той е изпълнен некачествено, сега в дъжда се образуваха големи локви и движението трябваше да се извършва в едната лента”, добави народният представител в отговор на въпроси на младежите .

„Ние ще продължим да искаме пълен и качествен ремонт на отсечката, защото натовареността й продължава да е много голяма”, каза народният представител Любомир Бонев. И добави, че жп линията Перник-София също е една от най-натоварените линии на БДЖ.

”За двойна жп линия от Радомир до столицата се говори от много години, но засега без резултат”, каза още той. Бонев припомни, че двойната жп линия е един от приоритетите на народните представители от БСП.

Относно отбивката на пътя при Марина бара, инж. Любомир Бонев  каза, че тя е проектирана през 2013 г., но нейното изпълнение се бави заради липсата на финансиране.

Във връзка с компостиращата система на депото за битови отпадъци той добави, че за нея са похарчени 20 млн. лв., но тя е започнала да работи чак след като заедно със Станислав Владимиров са се обърнали с въпроси към ресорния министър. „Почти две години перничани плащат данъци за тази компостираща система, но тя не работеше – това е меко казано неморално”, каза още Любомир Бонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *