четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Общество / Областният съвет за сигурност заседава за първи път тази година

Областният съвет за сигурност заседава за първи път тази година

img_7211

Областният съвет за сигурност проведе първото си редовно заседание за тази година, което премина под председателството на заместник областния управител Иво Иванов.

Членовете на съвета бяха запознати със списъка от мероприятия, които се изпълняват при различните видове готовност, посочени в приложение към плана за привеждане на Пернишка област в готовност за работа във военно време.

В съответствие със законите на страната ни и в съответствие с националните стратегически документи, всички институции разполагат с изготвени планове за действие при кризисни ситуации, терористични атаки и преминаване във военно положение. В тях подробно са описани действията на всяка една институция и начина на известяване помежду им. Целта е да се осигури постоянна и адекватна защита на гражданите, територията и националната сигурност.

Областният съвет за сигурност на област Перник е създаден със заповед на областния управител Ирена Соколова в изпълнение на изискванията на чл.44, ал.2 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Р.България и на основание чл.32, ал.1 от Закона за администрацията. В него са включени директорите на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториалнтаа дирекция „Национална сигурност”, Военното окръжие, Центърът за спешна медицинска помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт.

img_7207

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *