Начало / Общество / Областният задейства оперативната група за зимни условия

Областният задейства оперативната група за зимни условия

Operativna grupa za zimni usloviya

Областният управител д-р Александър Александров свика заседание на Оперативната група за действия при зимни условия. Той изиска информация за цялостната обстановка на територията на област Перник след снеговалежите през изминалите дни.

Към момента всички пътища са проходими при зимни условия, обяви директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански. На територията на цялата област за поддържането на пътната мрежа са били използвани 70 машини, 16 от които са обслужвали магистралите „Струма” и „Люлин”. На 29 ноември движението на тежкотоварни автомобили по път 1-6  в посока Кюстендил е било спряно за един час.

Регистрираните пътно-транспортни произшествия са поради неправилна преценка на пътната обстановка, несъобразена скорост и използването на неподходящи за сезона автомобилни гуми, посочи комисар Василев от ОД на МВР

От Районното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” докладваха, че са регистрирани 68 произшествия, за които са помагали дежурните екипи. 15 от тях са пожари с материални загуби вследствие на необезопасени комини.

На територията на област Перник към момента не са постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване, съобщиха от ЧЕЗ и ВиК. Всички язовири са с 1/3 свободен обем, като водното съдържание на язовир Студена е 13 479 900 кубични метра, докладва директорът на ВиК Иван Витанов.

Няма затруднения в работния процес на спешните центрове, уведоми д-р Григорова – директор на РЗИ.

С оглед на ефективната комуникация по време на зимния сезон, заседанията на оперативната група ще се провеждат по-често.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *