неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Общество / Областната администрация в Перник и Фондация «П.У.Л.С.» организират форум срещу сексуалното насилие над деца в Югозападна България  

Областната администрация в Перник и Фондация «П.У.Л.С.» организират форум срещу сексуалното насилие над деца в Югозападна България  

 

PULS

Конференцията “Цялостен подход за справяне със сексуалното насилие над деца в Югозападна България” ще се проведе на 31 май от 10:00 часа в конферентната зала на областната администрация в Перник. Домакин и патрон на събитието ще бъде областният управител Ирена Соколова. Форумът поставя началото на серия от  инициативи за подобряване на чувствителността и координацията на институциите в региона по отношение защита правата на децата.

 

Конференцията има за цел да иницира диалог за възможността да се предприеме цялостен превантивен подход за справяне със сексуалното насилие над деца в Югозападна България, благодарение на който всички форми на сексуално насилие и експлоатация на деца да бъдат превенирани, интервенирани и на практика – елиминирани.

 

Следвайки добрите практики на в България и Англия (пилотиране на инструмента за елиминиране на сексуалната злоупотреба с деца (ESCA) на фондация “Луси Фейтфул”, Англия) се очаква да се създаде един цялостен подход за справяне със сексуалното насилие над деца в Югозападна България и да се пилотира всеобхватна програма за грижа в посока признаване и овластяване на децата, родителите и властите, за да се прекрати позицията на инертно следване на модела на насилие.

 

Събитието се реализира в рамките на проекта “Програма за универсална превенция на насилието над деца в Югозападна България – Променяйки себе си, даваме бъдеще на нашите деца! Запазване правата на децата за достоен живот като възрастни!”, финансиран от фондация ОАК.

 

Проектът се координира от Фондация „П.У.Л.С.“ – Перник в партньорство със Сдружение “Знание, Успех, Промяна”, Дупница и Фондация “Луси Фейтфул”, Англия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *