вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Криминални / Обвиняем за незаконно държане на наркотици в с. Рударци изправен на подсъдимата скамейка

Обвиняем за незаконно държане на наркотици в с. Рударци изправен на подсъдимата скамейка

temida

Районната прокуратура в Перник е предала на съд П.З. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на столичната Апелативна прокуратура.

На 24.03.2017 г. обвиняемият З. се возел в лек автомобил по ул. „Вардар“ в с. Рударци. Колата била управлявана от негов приятел, като той седял на предната дясна седалка.

Около 00:50 ч. МПС-то било спряно за проверка от полицейски служители от РУ гр. Перник, по време на която било установено, че под предната дясна седалка се намира платнен несесер с цип и мъжка чантичка. В тях били открити две стъклени лули за пушене, дванадесет прозрачни полиетиленови пликчета с прахообразно вещество, бели продълговати таблетки, ножичка, шпатула и накрайници. Подаден бил сигнал до дежурната част и извършен оглед на местопроизшествието.

По-късно на същия ден било извършено претърсване в обитаваната от П.З. триетажна къща в с. Рударци. На различни места в жилището били открити кутия от цигари със синьо-бели капсули и полиетиленово пликче с бяла кристална маса. В нощни шкафчета били намерени и иззети полиетиленови пликчета с прахообразно вещество. В метална кутия в една от стаите на втория етаж на къщата имало пликчета с бяло вещество и суха зелена листна маса.

От заключението на извършената физикохимическа експертиза е видно, че част от иззетите веществени доказателства представляват наркотични вещества – метамфетамин, амфетамин и коноп. Общата им стойност е 2244,80 лева. Останалата част са ефедрин/псевдоефедрин, парацетамол, кофеин, бензокаин, които не са наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

Според изготвената експертиза оставената върху металната кутия дактилоскопна следа е от обвиняемия З. В хода на разследването той е признал, че намерените в нея пликчета с амфетамин и коноп, както и съдържимото в несесера, са негови.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *