неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Uncategorized / Обвиненият за убийството на Митко Фитнеса остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Обвиненият за убийството на Митко Фитнеса остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Митко Евтимов
Митко Евтимов

Софийският апелативен съд е потвърдил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишния Р.Р., обвинен от Окръжната прокуратура в Перник, за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК.

Съдът е приел доводите на Софийската апелативна прокуратура за обосновано предположение за авторството на деянието, а именно причастността на обвиняемия Р., който е общински съветник в гр. Земен, област Перник, към убийството на Митко Евтимов – Фитнеса, извършено в края на м. август 2016 г. Сред доказателствата в подкрепа на обвинителната теза са прегледите на камери (преброителни на АПИ и такива, разположени в населени места), маршрутите на движението на автомобилите, информацията от мобилните оператори за движения по клетки, разпечатките на телефонни разговори, водени от обвиняемия Р.

От свидетелските показания е установено, че след изчезването на М.Е., обвиняемият Р. е възложил унищожаването и скриването на автомобилни части от лек автомобил „Фолксваген Туран“, с който пострадалият бил превозен на 30.08.2016 г. Впоследствие те били открити в каменна кариера в района на Бела вода, където били запалени по-рано.

Аргументът по отношение на опасността Р.Р. да се укрие от наказателно преследване е свързан не само с извършване на друга престъпна дейност, но и с честите пътувания извън страната. По делото има събрани данни и за противообществени прояви на обвиняемия Р.Р.

Разследването на убийството продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *