понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Няма непроходими пътища в Пернишко, но движението е трудно, а ситуацията усложнена

Няма непроходими пътища в Пернишко, но движението е трудно, а ситуацията усложнена

сн. Александър Георгиев
сн. Александър Георгиев

Няма непроходими пътища в област Перник, но движението е затруднено при зимни условия.  Обстановката е сложна заради обилния снеговалеж. Областният управител д-р Александър Александров от сутринта е на оглед по места.

Има пълна забрана за движение на всички тежкотоварни превозни средства по абсолютно всички пътища от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ. Сайтът Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ явно не устоя на засиления интерес от страна на гражданите и се срина.

Гражданите би трябвало да могат да видят актуалната пътна обстановка именно на този сайт, като страницата се публикува всяко едно от официалните съобщения на агенцията.

Късно снощи бе ограничено движението на над 12-тонни камиони по пътя Перник – София и в участъка Долна Диканя –Дупница заради обилния снеговалеж и снегонавявания. Мярката е в сила и днес и за АМ „Люлин”. Затворени за тежки камиони е и външноградската магистрала в Перник.

Снежната покривка е над 35 см.

Чистят се само главните пътни артерии в област Перник. Междублоковите пространства са трудно проходими.

Затруднено е движението по основните улици за кв. Калкас, селата Расник и Кладница, както и по ул. „Стара планина” в Перник.

Заради прекъснат 20-киловолтов електропровод радомирските села са останали без ток, но аварията вече е отстранена. Електричество са имали само град Радомир и с. Долна Диканя.

Автобусите за София не вървят, влаковете пропускат малките спирки, пишат тази сутрин закъсали перничани.

Десетки автомобили останаха в снежен капан по пътя София – „Кулата“ снощи. Малко преди полунощ главният път София- Благоевград изглеждаше като ледена пързалка. Закъсали имаше и край магистрала „Струма”, а в продължение на часове камионите трябваше да чакат край пътя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *