неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Общество / Няма африканска чума по свинете в област Перник

Няма африканска чума по свинете в област Перник

dsc_0207
Няма африканска чума по свинете в област Перник, бе отчетено на седмичното заседание на Областната епизоотична комисия, ръководено от областния управител Ирена Соколова. В хода на работната среща бе отчетено приключването на кампанията за изплащане на средства за дезинфекция на собствениците на прасета, които са ги заклали във връзка с превенцията на силно заразната болест.
Соколова информира, че след
обработка на подадените в срок до 02.09.2019 г. документи за финансовото подпомагане за доброволно клане на прасета в обекти тип „заден двор” и
извършена последваща дезинфекция на личните стопанства, в Областната
администрация има подадени общо 894 стопанства, както следва: община Перник – 321, община Радомир – 336, община Брезник – 132, община Трън – 63, община Земен – 37 и община Ковачевци – 5.
„Заболяването затихва на територията на цялата страна. Благодарение на съвместните усилия на отговорните институции, успяхме да запазим област Перник чиста от вируса на АЧС, заяви губернаторът.
До няколко дни на територията на региона започват съвместни проверки на ОДБХ и ОДМВР по населени места за лични стопанства, неотговарящи на изискванията за биосигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *