понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Извън Перник / НОИ спира картите за санаториум

НОИ спира картите за санаториум

sanatorium

Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 15 октомври  включително.

Причината е, че средствата по Програмата за профилактика и рехабилитация, предвидените за нея в бюджета на държавното обществено осигуряване за тази година са изчерпани.

Последната дата, на която хората могат да постъпват в бази по програмата, е 16 октомври, съобщиха от института.

На лицата, постъпили след тази дата, няма да се изплащат средства за направените разходи за диагностични и терапевтични процедури, нощувки и частична парична помощ за хранене.

От там припомнят, че тази година за профилактика и рехабилитация са заделени над 20 милиона лева и до момента от програмата са се възползвали  43 хиляди души

За да участват по програмата кандидатите трябва да носят медицинско направление Бл. МЗ № 119а’98, издадено от личния лекар, не по-рано от 30 календарни дни преди датата на постъпване в санаториума.

Задължително е да представят документ за самоличност, удостоверение от ТП на НОИ – в два екземпляра, както и лична амбулаторна карта и/или медицинската документация, удостоверяваща настоящото и миналото здравно състояние на лицето – епикризи, изследвания, рентгенови и др. снимки, електрокардиограми и други документи, според конкретния случай./pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *