понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Политика / Новият лидер на СДС в Перник: Местните избори са голямата ни цел  

Новият лидер на СДС в Перник: Местните избори са голямата ни цел  

Rumen Hristov - SDS

Фокусът на СДС ще падне върху местните избори догодина. Това обяви в Перник новият лидер на синята партия Румен Христов и подчерта, че предстоящият вот е от изключително значение за Съюза. Надеждите са сините да удвоят резултата, който са имали на предходните местни избори като брой общински съветници и кметове на общини и населени места. До голяма степен това зависи от местните структури, които вече започнаха работа, каза Христов.

Приоритет за новоизбрания председател е консолидацията на партията. За мен е важен всеки седесар, заяви той и подчерта убедеността си, че Съюзът на демократичните сили, който е автентичната дясна партия в България, може да бъде възроден. Единението е важно, заяви новият председател. В тази връзка той посочи, че ще работи с всеки син член, че вратите на СДС са широко отворени и желанието му е излезлите от синята партия да се върнат като индивидуални членове.

Засега няма окончателно решение дали седесарите ще плащат членски внос или не. Все още върви дискусия по темата. Румен Христов обаче смята, че 1 лв. месечно или 12 лв. годишно са по силите на всеки.

По повод лявата “Визия за България“ десният лидер обяви: Това е сериозен документ с верни констатации и въпроси, които трябва да бъдат решавани. СДС обаче не споделя решенията, които дава БСП. Имаме нашият десен отговор и сме готови да участваме в дебати по всички теми, повдигнати от социалистите.

В началото на есента СДС ще организира семинар на тема „Десният път за повишаване на доходите в България“. Крайно време е да почнем да работим в тази посока, каза председателят. И допълни, че в рамките на 5-10 години сините си поставят цел, наречена „Европейски граждани с европейски доходи“. СДС си поставя и амбициозната задача да търси обединение сред всички политически формации за удвояване на брутния вътрешен продукт на България за следващите 10 г.

СДС е конструктивна опозиция и ще подкрепя праителството в стъпките му в правилната посока. Като такава сините определят кандидатстването на страната за еврозоната и влизането ни в Банковия съюз.

Гледам на пернишката организация като на  една от добрите и голямото мерило за това е третият резултат в страната, който тя постигна на последните избори през 2017 г., подчерта Румен Христов. Сред най-важните въпроси на Перник той открои проблематичното пътуване за работа на над 20 000 души за София и обратно. СДС ще повдига темата за разширяване на изключително натоварения път през Владая и за увеличаване на платната му.  Ако присъстваме в следващия Парламент, темата ще бъда водеща за нас, увери Румен Христов.

Перник е част от националната обиколка на Румен Христов, но той беше в града по покана на местната партийна организация на СДС.

На пресконференцията присъстваха областният председател на СДС и член на НС Юлиан Ситарски, заместникът му, член на НС и председател на СДС в Земен Стефан Маринов, д-р Адриан Симеонов – общински председател на СДС и заместникът му Емануил Димитров.

Rumen Hristov - Yulian Sitarski

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *