сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Бизнес / Николай Нанков поиска по-строг контрол от общините за санирането

Николай Нанков поиска по-строг контрол от общините за санирането

saniran-blok-2

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков поиска по-строг контрол от общините върху санирането.

Мониторингът на Националната програма за енергийна ефективност е установил, че като възложител не извършват достатъчно ефективен контрол на външните изпълнители, което може да доведе до вреди със съответното финансово изражение за гражданите, пишат от министерството.

С писмо към общините, областните управители и Националното сдружение на общините МРРБ въвежда нови мерки. Представителите на местната власт и строителния надзор трябва да извършват проверки на място поне веднъж месечно по време на строителството, както и при подписването на акт 15. На общодостъпно място във всеки вход на участваща в програмата сграда вече трябва да бъде поставяна информация за контакт – име, телефон и имейл на отговорните общински служители, упражняващите строителен надзор и инвеститорски контрол, и на съответното подразделение на Дирекцията за национален строителен контрол. Общините трябва да следят и за нерегламентираното използване на подизпълнители.

Нанков предупреждава, че некачественото изпълнение на саниране може да доведе до прекратяване на договора за финансиране и допълнително подписване на анекси./Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *