събота , 24 август 2019 г.
Начало / Политика / Не бе постигнато съгласие за председателското място в РИК -Перник

Не бе постигнато съгласие за председателското място в РИК -Перник

dsc_0925
След проведените консултации при областния управител не бе постигнато единодушие за избора на председател и секретар на Районната избирателна комисия /РИК/.  Това е причината губернаторът Ирена Соколова да изпрати документите до Централната избирателна комисия, която да направи разпределението на членовете на РИК, което по закон следва да стане 50 дни преди изборния ден.

Консултациите при областния касаят произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г. Присъстваха парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание – ПП ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, коалиция „Обединени патриоти“, ПП “АТАКА”, НФСБ, ПП ВОЛЯ, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени – коалиция „Реформаторски блок“, коалиция „България без цензура“.

Съгласно Решение № 8-ЕП от 26.03.2019 на ЦИК, съставът на РИК – Перник ще се състои от 13 души: председател, двама заместник-председатели, секретар и 9 членове, като се спазва съотношението между партиите и коалициите.

Партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, имат право само на един член.
dsc_0953 dsc_0929 dsc_0944-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *