понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Култура и образование / Незабравим и вълнуващ празник за 175-годишнината на VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник

Незабравим и вълнуващ празник за 175-годишнината на VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник

fb_img_1526061518323
Незабравим и вълнуващ беше патронният празник на VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, посветен на 175-годишнината от създаването на най-старото училище в Перник. Юбилеят беше честван с грандиозно тържество в Двореца на културата.
Театралният салон едва успя да побере гостите, които бяха дошли да уважат годишнината. Сред тях бяха кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, началникът на РУО Ваня Коконова, бивши и настоящи учители и ученици, родители.
Емоционално беше словото на директора на учебното заведение Адриана Ольова, която не криеше вълнението си. С топли думи тя отправи поклон пред професионализма на колегите си и им благодари за труда и всеотдайността, които влагат всеки ден в работата си с децата.
Приветствие към учителския колектив и учениците поднесе и кметът Вяра Церовска, която даде висока оценка за всеотдайния труд на педагозите и учениците на учебното заведение.
„175 години от една тънка нишка, превърнала се в утъпкан, здрав и сигурен път, през който са преминали поколения перничани, за да получат своята духовност, своето образование и своето бъдеще. Това наистина е история, която впечатлява и респектира. Благодаря ви, че на този хубав ден имам честта и радостта да бъда с вас, да се вълнувам с вас и да празнувам с вас . Желая ви здраве, упоритост, креативност, запазете това, което е отличително за Шесто училище. За мен е чест и удоволствие да изразя своето отношение и висока оценка за вашия всеотдаен труд, защото вие сте първите, които откликнахте за нашите тържества, за да направите Перник по-красив и по-истински за всички”, пожела в приветствието си кметът Вяра Церовска.
По-късно ръководството на училището удостои градоначалника със специална икона на светите братя Кирил и Методий, изработена в Троянския манастир. Призът беше връчен за съдействието и осигурените средства за закупуване на нови фанфари, с което бъдещето на училищния оркестър е гарантирано за още дълги години.
Празникът продължи с прекрасни изпълнения на талантливите ученици на VI-то СУ.
fb_img_1526061506415 fb_img_1526061515139

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *