сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Общество / Наш читател сигнализира: Сутрин в 7 ч. се тъпчем един върху друг в двайсетката от кв. Църква

Наш читател сигнализира: Сутрин в 7 ч. се тъпчем един върху друг в двайсетката от кв. Църква

Снимката е илюстративна сн. weknowmemes.com
Снимката е илюстративна                                                                                      сн. weknowmemes.com

Непоносима бутаница в автобус №20 от кв. Църква в посока центъра в 7 часа сутринта. Работещи и ученици с 8-килограмови раници на гърбовете се тъпчат в рейса като сардели и докато слязат се опитват да „оцелеят“ без отпечатъци от обувки, със здрави ципове и дрехи. За мелето сигнализира наш читател, редовен пътник по линия №20. Пътниците са категорични, че точно в тези часове има нужда от два автобуса, които да поемат спокойно многобройните пътуващи.

На курса в 6.30 ч. е спокойно, човек може да седне където си иска. Само половин час по-късно, едно чудо народ се изсипва в автобуса от Църква, а на спирките в кв. Изток се качват още толкова хора и положението става адски мъчително.  На курса в 7:30 ч ситуацията е същата…“.

„Обърнете внимание на този проблем с транспорта в града в пиковите часове сутрин. Много добре знаете кога започват учебните занятия по училищата и е напълно възможно да се пусне още един автобус на 7:15 от кв. Църква в посока центъра, за да може да побере всички хора“, апелира нашият читател.

И още: „Шофьорите в автобусите в града се хранят, мезят си докато возят пътници, пият кафе и доста често шофират по-бавно и от тролейбусите, лятото се варихме, а въпрос отправен към шофьора или контрольора, защо не пуснете климатик, отговаряха с думите: „След малко слизате“ или „На тази жега не работи климатика“ (Уж нови автобуси)“.

Ето и цялото писмо:

Всеки ден пътувам с градския транспорт до центъра на града в препълнен автобус по линия номер 20 с ученици и работещи хора – преобладаващи са учениците с 8 килограмови раници.
Единодушно решение се взима всяка сутрин от правостоящите, които мислят, че определено има нужда още един автобус да върви по линията сутрин! Тук-таме някой пусне и друга псувня.

Идеята е, всички да стигнат до училище или работа без отпечатъци по обувките от настъпване и здрави дрехи от циповете на раниците на децата тръгнали на училище, които по-големите могат да ги смачкат.
Да не говорим, че малки деца 4-6 клас стоят по вратите и има вероятност да бъдат затиснати с вратите.

Обърнете внимание на този проблем с транспорта в града в пиковите часове сутрин. Много добре знаете кога започват учебните занятия по училищата и е напълно възможно да се пусне още един автобус на 7:15 от кв. Църква посока центъра, за да може да побере всички хора.

И само да вметна, шофьорите в автобусите в града се хранят, мезят си докато возят пътници, пият кафе и доста често шофират по-бавно и от тролейбусите, лятото се варихме, а въпрос отправен към шофьора или контрольора, защо не пуснете климатик, отговаряха с думите: „След малко слизате“ или „На тази жега не работи климатика“ (Уж нови автобуси)

Ако затова направихте билета 1 лев, то смело можем да следваме софиянци с техните заплати и закупувани билети за градски транспорт, автобуси с климатици в летните жеги и парно в студените и зимни дни – струващи услуги 1.60 лв добре, но в гр. София автубусите вървят през 8-14 мин.

Молбата ми е фирмата превозвач да овладее този широк проблем!

Мога още дълго да пиша за обсега на проблемите в транспортната ВИ организация.

 

Един коментар

  1. В допълнение: почти НЯМА автобус в Перник, в който шофьора да не си пуши цигарките сладко-сладко. НЯКОЙ ОТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ ОТНОШЕНИЕ??? КООООГА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *