Начало / Култура и образование / Националният конкурс „Пиленце пее“ донесе куп отличия за Ковачевци

Националният конкурс „Пиленце пее“ донесе куп отличия за Ковачевци

genska folklorna grupa Veselie - Kovachevci

Женската фолклорна певческа група „Веселие” при Народно читалище „Георги Димитров- 1928” в село Ковачевци се представи отлично и завоюва златен медал и диплом от VII-мия Национален фолклорен конкурс „Пиленце пее 2018“ гр. София.

И това не е единствената награда. Певиците Снежана Славева и Антоанета Методиева спечелиха златно и сребърно отличие с индивидуалните си изяви на сцената.

Женската фолклорна певческа група „Веселие” участва за първи път в конкурса „Пиленце пее”. Кметът на Ковачевци- Васил Станимиров не скри гордостта си от постиженията на изпълнителките и обяви: „Уникални! Гордея се с вас!”.

„Пиленце пее -2018”, се провежда за седми пореден път, под патронажа на Министерство на образованието и Министерство на културата на Република България. Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи песните на великата певица Надка Караджова и българския фолклор, който няма аналог в света и затова е „Осмото чудо на Земята”.

Конкурсът дава големият шанс на талантливите и амбициозни изпълнители да стъпят на авторитетна сцена, а много медии да отразят това тяхно представяне и документират награждаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *