Начало / Общество / НАП продава Профилакториума в Перник  

НАП продава Профилакториума в Перник  

 

profilaktorium

Националната агенция по приходите /НАП/ продава Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, известна като Профилакториума.

Търгът е насрочен за 18 декември 2018 г. от 10 часа, ще бъде таен и ще се проведе в София. Обявената първоначна цена е  4 934 761 лв. Огледи ще текат от 4 до 13 декември 2018 г.

Обявлението за продажбата е качено на електронната страница на НАП на 14 ноември.  ВИЖ ТУК

Продават се три корпуса на 4 етажа с разгънатата застроена площ /РЗП/ от 2450 кв. метра от емблематичната за Перник болница. Явно това не е цялото здравно заведение, тъй като то е с РЗП от 10 000 кв. метра и с двор от над 40 декара.

Официална информация за предстоящата продажба засега няма.

Профилакториумът е общинско търговско дружество, чийто принципал е Общинският съвет.

Известно е, че Община Перник е длъжник на НАП от много години назад. Наскоро кметът Вяра Церовска обяви, че Общината е изплатила 3,5 млн. лв. на НАП, дължими за периода 2007-2014 г., пише БТА. Първоначалната лихва на тези борчове е била 25 процента. Всеки ден Общината плаща 20 процента на НАП от всички приходи. Реално над 1,5 млн. лв. са лихви, твърди Церовска. По думите й от старите задължения към НАП община Перник има да изплати още 800 000 лв.

В началото на януари 2018 г. борчът към НАП възлизаше на 3 000 000 лв.

Община Перник възнамеряваше да се издължи към НАП с помощта на облигационен заем. Той бе заложен в общинския бюджет и бе в размер на 6 млн. лв. Намеренията бяха с остатъка да бъде погасен банков овърдрафт /1,5 млн. лв./, а останалите пари да бъдат дадени на пернишката „Топлофикация“, на която Общината също дължи значителна сума.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *