понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Жълтини / Наим Сюлейманоглу с дъщеря японка

Наим Сюлейманоглу с дъщеря японка

fotojet3

Мистериозната японска дъщеря на Наим Сюлейманоглу е присъствала на погребението на баща си на 19 ноември в джамията „Фатик“ в Истанбул. Последните дни турските медии обявиха за издирване Наоми Мори, тъй като предстои подялба на наследството на великия щангист, който издъхна в болница само месец след чернодробната трансплантация.

Сюлейманоглу бе диагностициран с цироза в края на септември и трябваше спешно да бъде намерен донор, за да продължи да живее. На 6 октомври сформираният по заповед на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган екип от най-добрите специалисти в страната извърши трансплантацията. 50-годишният спортист обаче получи мозъчен кръвоизлив и се наложи нова спешна операция в болницата „Мемориал-Атакьой“, в която и издъхна на 18 ноември.

Освен Наоми 147-сантиметровият шампион има още три дъщери, чиято майка е туркиня. Нито с нея, нито с майката на японската тежкоатлетът е сключвал брак, но въпреки това децата му имат право на наследство, тъй като носят неговото име. „Наим никога не е отричал бащинството си, той даде името си и на четирите дъщери. Те бяха на погребението“, изплю камъчето братът на легендата в световните щанги Мухарем Сюлейманоглу.

Тепърва предстои делбата по наследството на Джобния Херкулес, като засега няма информация да го е разпределил по свое усмотрение в специално завещание. Огромна част от богатството си Наим пропилял приживе. След като сложи край на състезателната си кариера, Сюлейманоглу се отдаде на бохемски живот, който „изяде“ благата, получени от турската държава за трите олимпийски титли по вдигане на тежести, спечелени от него като поданик на южната ни съседка.

В знак на благодарност правителството буквално позлатява Наим и той става собственик на мезонет с изглед към Босфора, на 13 апартамента в истанбулския квартал „Атакьой“, на още едно жилище в столицата Анкара и на две вили. Според легендите, разказвани из спортните среди у нас, покойният турски президент Туртут Йозал подарил като бонус на своя любимец и седем лимузини, 20 хиляди жълтици и парцел в Анталия.

Сумарно, движимото и недвижимото имущество на родения в село Птичар Сюлейманоглу възлизало на десетки милиони долари. А в най-добрите му години турската преса класира Наим сред най-богатите мъже в страната. Днес четирите дъщери на легендата ще трябва да се задоволят с много по-малко. Според неофициална информация баща им е оставил не повече от 1 милион евро.

Източник :http://retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *