четвъртък , 18 април 2019 г.
Начало / Политика / Над 450 социалисти и симпатизанти на БСП от област Перник отиват на Бузлуджа

Над 450 социалисти и симпатизанти на БСП от област Перник отиват на Бузлуджа

сн. vesti.bg
сн. vesti.bg

В събота в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на БСП. Десетки хиляди социалисти, сред които и над 450 членове и симпатизанти на партията от област Перник ще се включат в честванията на Бузлуджа по случай 127-та годишнина от създаването на партията, обяви председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков. И добави, че в 11:30 часа ще бъде дадено началото на националния политически митинг. Петков добави, че от името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък.

Председателят на ОблС на БСП – Перник обяви още подробности от програмата на събора. Пред присъстващите на събитието ще говорят председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.

Според програмата на мероприятието на Бузлуджа, в 12:45 часа ще започне концертът на Горан Брегович.

Преди това, на 27.07.2018г. (петък),в културния дом „Арсенал“ в гр. Казанлък ще се проведе Балканска младежка кръгла маса. Тя ще бъде открита от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея ще вземат участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

В 14: 00 часа, в гр. Габрово, в залата на Художествената галерия ще бъде представена книгата „Ален мак самотен“ от Мерсия Макдермот. В 16:00 часа в гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на „БСП за България“, членове и симпатизанти на партията ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка. Стартът на мероприятието, под наслов Купа „Бузлуджа 2018”, ще бъде даден в 16:30 часа, а в 18:00 часа председателят на левицата ще награди победителите. На върха ще бъдат поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-та годишнина от Освобождението на България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *