Начало / Култура и образование / Над 260 ученици събра спортният празник в ПГОТ „Св. Иван Рилски” в Перник

Над 260 ученици събра спортният празник в ПГОТ „Св. Иван Рилски” в Перник

p1570067

Над 260 ученици се включиха в атрактивния спортен празник, който организира Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски” в Перник. Той е рамките на инициативата „Европейски ден на спорта в училище”.

p1570065

Младите хора трябва активно да спортуват, защото движението ще им помогне да се отърсят от „компютърния вирус”, който води до обездвижване и затлъстяване, категорични са от училищното ръководство. Не спазвайте диети пред компютрите, а спортувайте повече, заръчаха управляващите на младежите.

p1570072

Програмата включваше спортни дейности, но акцентът беше забавление. Тя започна с хип-хоп танци, демонстрации на боксови умения, след което и ученици, и гости се хванаха на дълго хоро, с което доказаха любовта си към традициите и народните танци. Високо спортно майсторство пък проявиха отборите на готвачите, хотелиерите, хлебар-сладкарите, сервитьорите и барманите, които мериха сили във волейбола, футбола и тениса на маса. Най-добрите училищното ръководство награди с грамоти.

p1570070

„Нашата малка ученическа олимпиада е подчинена на големия олимпийски принцип: „По-важно е участието”, сподели директорът на учебното заведение Мария Герчева . Тя говори пред младите хора за това, че 21 век ни изправя пред тежко предизвикателство по отношение на здравословния начин на живот. Спортът не е само физическа мощ, той е забавление, атракция, самочувствие, посочи директорът и подчерта, че той дава сила не само на тялото, но и на ума, възпитава в колективизъм и отговорност. Отборният дух е нужен на всяко училище, от което могат и да не излязат олимпийски медалисти, но трябва да излязат достойни граждани на Европа, посъветва учениците Мария Герчева.

p1570069

Спортният празник в гимназията бе уважен от областния управител д-р Александър Александров, заместник-кмета Йордан Павлов, секретарят на областната администрация Цветана Пиралкова. Поздравителни адреси към учениците бяха изпратени от народния представител Ирена Соколова и световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов.

p1570025

p1570077 p1570096 p1570049 p1570056 p1570055 p1570054

Следваща Вяра Церовска подписа споразумение за партньорство по проект „Предприемачи на бъдещето“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *