Начало / Общество / Мъжът, нахлул с пистолет в президентството, е собственик на охранителна фирма в Перник

Мъжът, нахлул с пистолет в президентството, е собственик на охранителна фирма в Перник

сн. informo.bg
сн. informo.bg

Мъжът, който нахлу с пистолет в президентството вчера, е собственик на охранителна фирма в Перник. Това е 72-годишният Сашко Димитров – Шико. Според службите той е искал да говори с президента заради запорирания му апартамент и множеството заеми.

Мъжът е криминално проявен. След като влязъл на „Дондуков“ 2, Шико заплашил, че ще стреля във въздуха, ако не му бъде обърнато внимание. Веднага бил обезвреден от охраната в президентството.

Криминалното деяние на 72-годишния е било извършено през 2002 година. Той е обвинен в непредумишлено убийство, след свада. Мъжът направил забележка на младежи, които са вдигали шум на притежаваната от него тогава малка бензиностанция.

Неговият апартамент е запориран и има доста заеми, затова и най-вероятно е искал да се срещне лично с президента.

Оръжието, което е било намерено в мъжа при обиска, е незаконно – оказва се, че то е на неговата съпруга. От МВР разследват как той се е добрал до оръжието и дали пистолетът е съхраняван по правилата.

От Президентството излязоха с с официално изявление по случая. То гласи, че няма нахлуване в президентската институция, защото гражданинът е задържан на служебния вход при опит да влезе. От администрацията опровергаха твърденията, че са били отправяни заплахи към служители на НСО.

Източник: bgonair.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *