Начало / Спорт / Много спорт и забавления очакват малки и големи преди и след Деня на Перник

Много спорт и забавления очакват малки и големи преди и след Деня на Перник

sportna ploshadka Prouchvane-22.09.2018
В навечерието на празника на Перник, на 13 и 14 октомври, спортният клуб за интеграция „Кракра“ за хора със зрителни увреждания, организира турнир по шоудаун /адаптирана версия на тенис на маса за хора със зрителни увреждания/. По традиция спортното мероприятие ще се проведе на общинската база в Рударци. Инициативата е част от спортната програма, посветена на Деня на града – 19 октомври.
Тя ще продължи с организацията и провеждането на XVII-тия традиционен международен турнир по парапланеризъм – целно кацане „Перник Оупън 2018“. Домакин на проявата е клубът по делта и парапланеризъм „Перник“, чиито състезатели неизменно представят не само Перник, но и България в състезания от най-висок ранг. Ползотворното партньорство между община Перник и спортния клуб е в основата този турнир да просъществува вече 17 години. Предстоящото спортно събитие ще се проведе от 19 до 21 октомври 2018 г. край село Расник, като стартовете на 21 октомври са финален кръг от Европейската купа по парапланеризъм – целно кацане.
Ден след официалното честване на Деня на град Перник, на 20 октомври, активно спортуващи, танцуващи, рисуващи и деца със специални образователни потребности ще се включат в 4-то издание на Общинския празник на баскетбола, който тази година по инициатива на баскетболния клуб „Миньор – 2015“, ще се проведе като Фестивал на спорта и изкуството. Спортното събитие, което ще премине под мотото „Щастливи заедно“, е пилотна проява, за чиято организация са почерпени опит и добри практики от баскетболните клубове и деятели в община Пловдив. В мероприятието ще се включат още треньори и деца от клубовете по баскетбол и волейбол в Перник, както и специалисти от местния спортен клеб „Адаптирана физическа активност и спорт“ и ресурсни преподаватели от пернишките училища. Безвъзмездно във форма̀ та   ще участват и танцьори от танцовата школа „Майсторите на танца“, които ще покажат и ще танцуват с децата зумба и народни танци. Детският празник ще се проведе на новооткритата спортна площадка в кв. Проучване, а всички участници ще получат подаръци.
На 27 октомври 2018 г. Община Перник ще бъде домакин за трети път на набралия изключителна популярност Турнир по джудо за „Купата на Кмета на Перник“. Спортното, събитие, което още от второто си издание през миналата година доби популярност и зад граница, ще се проведе в спортната зала „Борис Гюдеров“, а организаторите от СК по джудо и самбо „Перун“ очакват над 300 участници от 35 водещи клуба в страната, както и гости от Македония, Сърбия и Турция. Надпреварата ще бъде в 4 възрастови групи и 70 теглови категории.
Освен по повод Деня на гр. Перник – 19 октомври 2018 г., III-ят традиционен турнир по джудо за „Купата на Кмета на Община Перник“ се провежда и като част от програмата със спортни мероприятия по повод отбелязването на 50 години джудо в града ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *