петък , 18 януари 2019 г.
Начало / Политика / Млади социалисти от Перник се срещнаха с областния управител заради проекта за паметник на св. св. Кирил и Методий

Млади социалисти от Перник се срещнаха с областния управител заради проекта за паметник на св. св. Кирил и Методий

2

Млади социалисти, членове на Младежкото обединение в БСП – Перник се срещнаха с областния управител Ирена Соколова. Те разговаряха с нея по повод докладната записка, която входираха в пернишкия Общински съвет преди година, свързана с изграждането на паметник на светите братя Кирил и Методий  в града. И която все още не е минала през заседание на местния законодателен орган, съобщиха от младежката организация.

Пред младежите Соколова обясни, че областната администрация на този етап няма механизъм, с който да съдейства за изграждането на монумента и последващи действия. Младите социалисти заявиха, че въпреки тромавата общинска администрация, ще продължат да търсят развитие на проекта и ще настояват докладната им записка да влезе за разглеждане в минипарламента. Те добавиха, че разчитат подкрепата на общинските съветници от БСП за обсъждането на докладната от ОбС, както и на съдействието от областния управител като представител на властта за бъдещо обществено обсъждане на проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *