събота , 17 февруари 2018 г.
Начало / Политика / Млади социалисти дискутираха националната сигурност и актуални въпроси за България и Европа

Млади социалисти дискутираха националната сигурност и актуални въпроси за България и Европа

diskusia1

„Геополитика и национална сигурност в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС” бе насловът на дискусията, организирана и проведена от младежите социалисти в Перник.

С лекторите генерал Бриго Аспарухов, проф. Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов участниците разговаряха за състоянието на България, Европа и света, за българската национална сигурност и геополитическото място на страната в днешния несигурен свят. Сред въпросите се откроиха такива за общата европейска отбрана, за санкциите срещу Русия и до колко вредят те на Европейския съюз като цяло, за Македония и Турция, за ситуацията в Близкия изток и реакциите на ЕС, за новите учебници по история за X клас, за Истанбулската конвенция.
Младежите социалисти заявиха желанието си подобни форуми да се организират по – често, защото, единодушно заявиха от МО, външната политика и националната сигурност са от изключително значение както за всички нас сега, така и за бъдещите поколения.
Освен младежи от организацията, в дискусията се включиха общински съветници, членове на Областния и Общински съвет на БСП Перник, председателите на двете структури Валентин Петков и Кирил Леонов, шефката на Младежко обединение в БСП на национално ниво Вероника Делибалтова.
diskusia2
Предишна Почина бизнесменът Стефан Шарлопов
Следваща На 15 сигнала по време на бурния вятър са реагирали огнеборците в Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *