събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Политика / Младежкото обединение в БСП категорично се противопоставя на увеличението на цената на водата

Младежкото обединение в БСП категорично се противопоставя на увеличението на цената на водата

movbsp - Pernik-logo

Младежкото обединение в БСП-Перник категорично се противопоставяе на увеличението на цената на водата. Младите социалисти излязоха с позиция, която разпространиха до медиите. Вижте я:

ПОЗИЦИЯ

на

 Младежко обединение

Уважаеми съграждани,

Уважаеми управляващи,

Комисията за енергийно и водно регулиране ще разгледа и одобри бизнес – плановете на ВиК операторите за период от 5 години.

В бизнес – плана за Перник е предвидено увеличение на цената на водата с 5.8 %, което означава, че от 2018 г. перничани ще плащаме 2.29 лв. за кубик вода.

Бихме искали да на помним, че само преди около 10 дни част от града ни беше, образно казано, под вода – поради неподдържана и непочистена канализация. Другата част от Перник, конкретно кв. „Ралица”, три дни нямаше вода. Тези факти говорят, че:  независимо, че цената на водата бе увеличавана няколко пъти, ВиК мрежата не е модернизирана, качеството на услугата не се е подобрило и потребителите сме тези, които плащаме, без да получаваме нищо срещу това.

Младежко обединение Перник категорично се противопоставя на увеличението на цената на водата. В Стратегията за финансиране на ВиК-отрасъла ясно е записано, че цената ще бъде увеличавана още занапред. Къде обаче са инвестициите в канализационната и водопроводна мрежи? Няма. Колко са намалели загубите на воден ресурс? Няма отговор. Как гражданите ще си позволят новите цени на водата?

Достъпът до вода е основно право, а не услуга! Защитете интересите на гражданите, уважаеми управляващи!

15.12.2017 г.                                                                    Младежко обединение БСП Перник

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *