четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Uncategorized / Младежи откриват първата ИТ Академия в Перник

Младежи откриват първата ИТ Академия в Перник

сн. seook.com.br
сн. seook.com.br

Клон на известната компютърна академия „Code-X Academy“ отваря врати и създава нова общност за младите перничани. Там те ще се обучават на програмиране, графичен и уеб дизайн и предприемачество. Жителите на Перник вече ще имат възможността да развият своите умения и професионални качества като ИТ кадри или да стартират собствен бизнес в сферата.

„Академия Кодекс“- Перник е част от групата на „Академия Кодекс България“. Тя е основана и развита от амбициозен българин на 22-годишна възраст, завърнал се от Виена. Това е Емил Праматаров , родом от Бургас, който с много труд успя да помогне  заедно с екипа си  в обучението на над 500 ученици и младежи в България. ИТ-академия той основава и в родния си град.

Визията на създателите е в Перник да се предостави качествено ИТ обучение, като ще се стимулират индивидуалното развитие и знания на мотивираните. Общността се събира около новите технологии и предприемачеството и ще помогне на всеки да открие себе си в тези сфери. След завършване на обучението, на желаещите се предлага стаж, в едни от най-големите IT фирми в страната.
Приложното обучение и практиката са неразделна част от програмата на „Академия Кодекс“.

Всички желаещи могат да заповядат и на самото откриване, което ще се състои на 9 октомври 2017 г.  / понеделник/ от 18:00 ч. в Бизнес център „Елена“ на 7-мия етаж.

Покани са получили Областна управа, Община Перник, Регионалното управление по образование, директори на училища, ученици и родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *