неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Мисъл на римски философ на изпита по БЕЛ в СУ

Мисъл на римски философ на изпита по БЕЛ в СУ

izpit

Явилите се на кандидатстудентския изпит по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“ ще трябва да размишляват върху мисъл на римския философ Сенека. Темата на есето е „Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли.“, а тестът е вариант № 3. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1397.

Контролната тема пък бе „На света има само две трагедии – едната е да не получиш това, което искаш, а другата – да го получиш.“ (Оскар Уайлд).

 

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности: „Философия”, „Философия” (на английски език), „Психология“, „Социология“, „Публична администрация“, „Културология“, „Библиотечно-информационни науки“, „Публични информационни системи“, „Комуникационен мениджмънт“, „Педагогика“, „Социални дейности“, „Неформално образование“, „Славянска филология“, „Българска филология“, „Балканистика“, „Румънска филология“, „Арменистика и кавказология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Социална педагогика“, „Специална педагогика“, „Логопедия“, „Физическо възпитание и спорт“. С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват в специалност „Право“. С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалност „Европеистика“, а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език – в специалност „Регионално развитие и политика“.

Първата кандидатстудентска сесия продължи следобед в неделя с устен изпит по теология с 12 кандидати и събеседване за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

В 12.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна конкурсният изпит за специалността „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита вчера, са 20. Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации – аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението./monitor.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *