неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Жълтини / Мистерия с изчезнали в Добрич вече 20 години

Мистерия с изчезнали в Добрич вече 20 години

kuche-izdirva-izcheznali-hora

20 години след мистериозното изчезване на 20 души от Добрич случаят е все така заплетен. Районът на безследно изчезналите бе наречен Бермудски триъгълник. От ноември 1997 до ноември 1998 г. имаше шест случая на изчезнали млади хора. Няколко десетки бяха те от средата на 90-те години на миналия век до 2006-2007 г. На практика днес никой не може да каже точния брой на случаите през годините, колко от тях са разрешени и колко от изчезналите са открити – живи или мъртви. В онези години изчезналите хора в Добрич са едва 2% от всички изчезнали хора в цялата страна по онова време, поне според полицаите.

Теорията, че отвличанията са дело на една престъпна група, се оказа безпочвена. Случаите са различни и приликите между тях са малко. Преди 20 години от Добрич изчезват Румяна Димитрова, Силвия Георгиева, Неделчо Стоянов, Наталия Влахова, Петър Петров и Димитър Георгиев. Днес близките им не вярват, че някога ще узнаят истината за случилото се с техните деца. Според тях оперативната работа по случаите не е била качествена и затова тайните не са били разгадани. Някои от родителите на изчезналите вече не са между живите, а тези, които са, не намират смисъл да се ровят повече в миналото. Те отдавна не поддържат връзка помежду си, както е било преди години. Изчезването на младежите е обвито в мистерия.

Органите на реда дават информация на родителите само когато ги потърсят. Към днешна дата Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата на 30 април 1998 г. Румяна, е единствената, която продължава да търси справедливост. Тя разказва, че във фаталния ден 28-годишната Румяна Димитрова била пресрещната на паркинга пред дома им. Докато държали жената до колата ѝ, други хора влезли в дома и го обрали. Крадецът отворил блиндираната врата с ключовете ѝ и задигнал пари и бижута. След това Румяна изчезва. Заподозреният за кражбата се издал пред детектора на лъжата, но не се намира връзка между него и отвличането на момичето. Кръстинка обаче е убедена, че има връзка между кражбата и похищението./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *