вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Общество / Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и кметът Вяра Церовска прерязаха лентата на обновената административна сграда на Общината и Областната администрация

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и кметът Вяра Церовска прерязаха лентата на обновената административна сграда на Общината и Областната администрация

p1680121
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, кметът на Община Перник Вяра Церовска  и зам.-кметът Владислав Караилиев  символично прерязаха лентата на обновената и санирана административна сграда на Общината и Областната администрация. По традиция в началото на официалната церемония беше отслужен водосвет за здраве.
Проектът„Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация“  се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., и е на стойност 2 853 505,74 лева.
p1680117
„Освен че е подобрена функционалността на административната сграда, в този проект има  нещо по-иновативно и  това са фотоволтаиците, които са монтирани на покрива и ще намалят потреблението на ел. енергия, каза в словото си министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и допълни, че от придобивката ще се възползват над 300 служители. Министърът посочи още, че общинската управа работи по други 9 проекта  и пожела успешното им завършване, така че Перник да бъде много по-добро място за живеене.
p1680119
„За мен е удоволствие за присъствам на финализирането на проекта на най-голямата административна сграда, в която се помещават 7 институции“, каза кметът Вяра Церовска. „Вярвам, че това ще продължи и всичко, което сме започнали като проектиране и развитие на община Перник, ще намери своето реализиране  при този екип“, подчерта Церовска.
Главната цел на проекта е увеличаване на експлоатационната годност на сградата чрез основен ремонт, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, както и осигуряване на подходяща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник.
p1680111
На събитието присъстваха народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Перник Иво Савов, зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, секретарят Радослава Манова и общински съветници.
p1680123

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *