петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Жълтини / Милионерът Шарлопов по чудо се спасил от „Наглите”

Милионерът Шарлопов по чудо се спасил от „Наглите”

sharlopov-familiya

Известният бизнесмен и предприемач Стефан Шарлопов опази семейството си от безскрупулната банда за отвличания „Наглите“, но самият той се оказа безпомощен срещу смъртта. Шарлопов издъхна в понеделник сутринта на 55 години.

Преди 10 години семейство Шарлопови попада в кошмар, който членовете на фамилията едва ли някога ще успеят да изтрият от съзнанието си.
„Имаше заплаха за нашето семейство. Звъннаха на мъжа ми да му кажат, че той или член от семейството му е пръв в списъка за отвличания. Следели са ни, знаели са къде ходя, къде ходят децата, какво обичат да правят. Беше във времето, когато имаше отвличания.

Тогава някой от министрите звънна на Стефан да го предупреди за опасността. Каза ми да си стоя вкъщи и като се прибере, ще ми обясни всичко. Стояхме и се чудехме какво да направим. Викнахме вкъщи охранителна фирма. Раздадоха на всички ни паник бутони. Отделно се взе охрана за нас. Излизахме по график, като влизахме вкъщи през различни места“, разказвала е съпругата на починалия миналата нощ Шарлопов.

Този живот в страх продължил около година. Шарлопови си отдъхнали след смяната на правителството, когато и хванали „Наглите“.
Да бъдеш Стефан Шарлопов обаче, да ръководиш бизнес за милиони, да си един от най-богатите българи, освен че не е безопасно, не е никак лесно, а инфарктните моменти са в изобилие. Един от тях бившият журналист изживява около придобиването на комплекс „Созополис“. Една от перлите на родното Черноморие му остава в наследство от съвместен бизнес с партньори от Русия. Братушките искали да инвестират над 50 милиона евро в бърз проект на морето и наели нашенеца за консултант.

Преди да си стиснат ръцете, мястото било замразен проект на друго дружество със сериозни дългове от над 25 милиона евро към банки и строители. В един момент обаче руснаците се усетили, че ще им излезе твърде солено хем да погасяват чужди кредити, хем да издигнат хотел върху мястото и предложили на Шарлопов да влезе партия с тях 50:50.
„Техният представител за България открито ми заяви, че ако се оттеглят, аз сам не мога да завърша този проект. Аз обаче не допускам някой да ми казва какво мога и какво не. Хванах руснака за гушата и му казах, че е добре никога повече да не се виждаме“, разказваше приживе Шарлопов.
Останал сам в проекта за милиони евро, но вече хванал се на хорото, бизнесменът не се отказал и решил да го довърши, въпреки че реално не разполагал с необходимите финансови ресурси. Успял да убеди три банки да финансират „Созополис“ с близо 30 милиона лева. „На тези милиони само лихвите им бяха 3-4 хиляди лева на ден. С тази мисъл се будех всяка сутрин в продължение на три кошмарни години. В такива моменти е трудно човек да издържи психически и аз посегнах към алкохола…“, признавал е милионерът.

Не минавало и ден, в който напълно съзнателно Шарлопов да не приемал по 3 литра вино, за да не превърти, да потуши стреса и напрежението. От тази пропаст го измъкнали семейството и Бог.
Луксозният комплекс обаче му довлече огромни ядове. Миналото лято Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу виновно лице заради това, че е повредило скалните образувания в защитената местност Колокита, на която е изградено вилното селище.

Най-голямото богатството на Шарлопов обаче не са нито имотите, нито хотелите, нито парите му, а петте му деца. Омъжи миналата година най-голямата от тях, Ева, която сега е изпълнителен директор на „Шарлопов Груп“. Бояна е на 17, а Стефани – на 15. Втората му съпруга, Бояна Шарлопова, го дари с близнаци – Илия и Георги, на 8.
Стефан Шарлопов възпитаваше децата си на скромност, родолюбие и българщина. Не толерираше да демонстрират, че имат възможности. „Днес ги имаме, утре ги нямаме. Това, което толерирах у тях, бе да показват себе си – че са интелигентни, трудолюбиви, възпитани хора“, казваше бизнесменът./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *