вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Спорт / Мила среща се състоя между библиотекари и спортни деятели в Перник

Мила среща се състоя между библиотекари и спортни деятели в Перник

Изложбата „50 години джудо в Перник”, която показа Регионалната библиотека „Светослав Минков”, стана повод за една мила среща на библиотекарите с основателя на джудото в Перник Ангел Божичков, ветерани и представители на СК по волейбол „Миньор“. Заедно с тях дойде и съпругата на Ангел Божичков – Мича.Всички разгледаха с интерес изложбата, подготвена от отдел „Краезнание”, Експозицията включва историята на този спорт в нашия град, отразена в периодичния печат, както и уникалното издание на Цветан Любомиров „Към Олимп”- история на спорта в Перник с документи и снимки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изтъкнатият спортен деятел Ангел Божичков донесе в библиотеката свои научни книги, издавани през годините и показа своя сертификат за 7-ми дан, най- високия за България, с който Международната федерация по джудо го удостои миналата година. В своята кариера като състезател Божичков има всичките титли до 5-ти дан. Шестият и седмият се дават за приноса му в науката за този спорт.

Всички разгледаха с интерес изложбата, подготвена от отдел „Краезнание”. Тя включва историята на този спорт в нашия град, отразена в периодичния печат, както и уникалното издание на Цветан Любомиров „Към Олимп”- история на спорта в Перник с документи и снимки.

Гостите показаха работния вариант на книгата, послучай 50 години на джудото в Перник, която ще излезе от печат след няколко дни. Изданието е подготвено от Инициативен комитет. Голяма част от снимките от различните етапи в развитието на джудото са предоставени от Цветан Любомиров, който беше сред гостите в библиотеката.

На 11-ти ноември от 11 часа в зала „Борис Гюдеров” ще бъде тържественото честване на половинвековния юбилей на джудото в Перник. Тогава ръководството на спортния клуб ще отличи всички ветерани и ще покаже и връчи книгата, издадена послучай юбилейната годишнина, поясни Лъчезар Никифоров.

Гостите обещаха, че ще дарят на библиотеката няколко броя от изданието.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *