неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Култура и образование /  МИКЦ Перник стартира дейността си за 2017 г.

 МИКЦ Перник стартира дейността си за 2017 г.

/отляво надясно/ Кристина Георгиева, Станислава Генадиева, Александър Кръстанов
/отляво надясно/ Кристина Георгиева, Станислава Генадиева, Александър Кръстанов

Младежкият информационно-консултантски център /МИКЦ/ в Перник стартира дейността си за 2017 г. Това обяви на пресконференция председателят на сдружение „Обектив“ Станислав Генадиева, която представи новостите в проекта.

В рамките на 12 месеца младите хора на възраст между 15 и 29 г. от цялата област Перник ще могат да използват безплатно услугите, които предлага центъра.  Основните направления, по които ще се работи и тази година са информационни услуги, консултации и обучения.

p1580216

Екипът на МИКЦ Перник ще предостави на младите хора широка палитра от знания и умения чрез различни по теми обучения, консултации и информационни услуги във формална и неформална среда. Този тип образование повишава социалната отговорност и активност на младежите, учи ги на критично мислене и е в подкрепа на тяхното личностно развитие, посочи Станислава Генадиева.

Целта на проекта е да мотивира младите да се грижат сами за собственото си развитие и да ги стимулира, така че сами да подемат инициативи за грижа в собствения  квартал, училище или общност. Както и да развие капацитета на младежки организации, които предоставят услуги и работят за млади хора.

Емануела Найденова от "Градски легенди"
Емануела Найденова от „Градски легенди“

Предвижда се предоставяне на информационни услуги чрез различни комуникационни канали, консултации по теми от интереса и ежедневните потребности на младите хора, обучения по различни теми, имащи отношение към личното им и организационното им развитие.

Всички избрани теми са вследствие от досегашната дейност на МИКЦ Перник – надградени са вече реализирани и са добавени нови – кариерно ориентиране, здравословен начин на живот, изграждане на базови умения за работа в екип, презентационни умения, лидерство, младежка работа и доброволчество, предприемачество и други.

p1580221

Включена е и специална кампания „Перник на младите“, която ще предостави интернет пространство за изява на младите.

На пресконференцията присъства част от екипа по проекта: Кристина Георгиева – специалист „Информационни услуги“ и Александър Кръстанов – специалист „Консултации и обучения“, както и представ ители на основните партньори по проекта Милчо Спасов – директор на Общинск и младежки дом, Анелия Маркова – експерт „Младежка политика“ в община Перник, представители на Общинския младежки съвет и Градски легенди.

Проектът е част от Националната програма за младежта (2016-2020г.) и се финансира от Министерството на младежта и спорта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *