понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Бизнес / МИГ Радомир – Земен представи дейността си и презентира възможностите за бизнес инвестиции в област Перник

МИГ Радомир – Земен представи дейността си и презентира възможностите за бизнес инвестиции в област Перник

dsc_0251

С празник на открито, в новоизградения Градския парк на Радомир, Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Радомир – Земен“ (МИГ) популяризира и представи дейността си.

dsc_0238

Сред поканените и присъстващите бяха областният управител Ирена Соколова, кметът на община Радомир Пламен Алексиев, Стефан Спасов – Началник отдел „Водено от общностите местно развитие“ към Министерство на земеделието, храните и горите, Нели Кадиева – Председател на УС на Асоциация Българска Национална Лидер Мрежа (АБНЛМ) и др.

dsc_0243

Ирена Соколова поздрави изпълнителния директор на Местната инициативна група Радослав Йорданов и домакина на събитието – кмета на Община Радомир Пламен Алексиев за иновативния и интересен подход да бъдат откроени специалните особености, природните дадености, икономическо развитие и бизнес инвестиции в двете общини. Тя изтъкна новостите и придобивките, с които Радомир се е сдобил в последно време чрез проектите на МИГ. Сред тях е градският парк с изградено осветление, кътове за отдих, с озеленени площи, където може да се провеждат редица културни събития,

dsc_0325

Стефан Спасов – началник отдел „Водено от общностите местно развитие“, подчерта, че работата, която е реализирала МИГ Радомир – Земен в последните две години, се състои в множество реализирани и изпълнени проекти с важно обществено значение. В Европа има над 3000 подобни инициативни групи, допълни той.

dsc_0287

По време на събитието бяха презентирани производители от хранително-вкусовата промишленост от региона с функциониращ бизнес на територията на Радомирско и Земенско, както и културно-историческото им наследство, традициите и обичаите.

dsc_0229

Гостите на събитието опитаха от 30-килограмовата питка, приготвена и предоставена от производител от региона, както и от така известната по цял свят радомирска боза, домашни зеленчуци и плодове.

dsc_0165

Интересуващите се получиха повече информация за МИГ Радомир – Земен чрез специално позициониран офис на открито.

1569069280949_dsc_0188

Празнична програма съпътстваше празника, а самодейци от различни читалища представиха характерния фолклор за Мраката и Краището чрез песни, танци и занаяти.

1569069229404_dsc_0284

Специално за най-малките жители на общината беше проведен конкурс за рисунка на асфалт. Малчуганите твориха и рисувани керамични бижута.

dsc_0345

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *