неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Мая Манолова бута Корнелия?

Мая Манолова бута Корнелия?

korneliya-ninova-maya-manolova

Различни лобита в БСП, настроени опозиционно спрямо лидерката Корнелия Нинова, са се обединили около кандидатурата на Мая Манолова като приемник на шефския стол в партията. Това научи ПИК от свои хора на „Позитано“.

Манолова била еднакво добре приета и от кръга около Михаил Миков, и от хората на Сергей Станишев, и от Георги Гергов, и от Румен Овчаров, който доскоро протежираше Нинова.

„В момента тече прегрупиране. Нинова е останала в почти пълна изолация. Ясно е, че Станишев няма да се остави да бъде прескочен в листата за евроизборите, както иска Корнелия. Затова предстои тежка битка“, коментира депутат от групата на червените.
Твърди се, че омбудсманката, чийто личен рейтинг непрекъснато се покачва, била консенсусна фигура и имала шансове да пребори Корнелия Нинова на конгреса на социалистите през януари.

За да се случи това обаче, процедурно и формално Манолова трябва да се откаже от поста си на национален защитник и да възстанови членството си в БСП, напомнят наблюдатели. Манолова много харесвала ролята си на омбудсман, защото чрез завиден пиар личният ѝ рейтинг е направо недостижим. При това положение логичен е въпросът дали пък целта ѝ не е столът на Румен Радев на „Дондуков“ 2, а не ветровитото „Позитано“ 20. /retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *