събота , 24 август 2019 г.
Начало / Извън Перник / Марешки ще сезира Цацаров, че на пазара на горивата има 2-ма крупни контрабандисти

Марешки ще сезира Цацаров, че на пазара на горивата има 2-ма крупни контрабандисти

mareshki
Лидерът на партия ”Воля” Веселин Марешки ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров за думите на депутата от ”Обединени патриоти” и председател на Комисията за наблюдение над приходните агенции Емил Димитров – Ревизоро. Той обяви, че на пазара на горивата има двама крупни контрабандисти, над които е разпънат чадър.

Пред „Хоризонт“ Марешки заяви: „За нас е важно дали той е сезирал прокуратурата, ако не, ние след като разбрахме за тази контрабанда веднага ще свършим тази работа, като едновременно с това ще сезираме и за Ревизоро, че ако той не е сезирал преди това прокуратурата, дали той като част от ВМРО, всъщност е защитавал или затаявал, или подпомагал тези двама контрабандисти да имат такъв възход в момента в България“.

Прокуратурата е сезирана, отговори Емил Димитров. Той разясни, че по указание на главния прокурор е сезирал и е дал показания пред прокурор Венета Начева от Специализираната прокуратура. Тъй като става дума за лица с имунитет и свързани с високите етажи на властта, както и икономически субект, манипулирал уредите за измерване, е било поискано отнемане на лиценз, а досъдебното производство продължава. Сега Димитров предлага:

„Господин Марешки би могъл заедно с мен да отиде не при главния прокурор, защото не можем да му губим времето, например в Специализираната прокуратура, и когато аз казвам нещо, той да ме допълва, ако има необходимото желание, разбира се, и да каже „да“ – и аз участвах в подобна схема, не съм виновен, не съм извършил престъпление, но те ме принуждаваха да правя по този начин манипулация с уредите, защото в противен случай нямаше да ми продават примерно горива. Понеже аз не мога да обвинявам никой и не искам, да отидем с господин Марешки да дадем заедно разяснения на прокуратурата и да помогнем в борбата с контрабандата“./frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *