сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Жълтини / Марешки се фука с масонски пръстен, не се разделя с него

Марешки се фука с масонски пръстен, не се разделя с него

mareshki-prasten

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки не разчита единствено на собствените си сили и умения, що се касае до кариерата му в политиката. Аптекарският бос вярва и в мощта на масонски пръстен, с който не се разделя – нито в ежедневието си, нито в парламента, видяха фотографите на „Ретро”.

Слухове, че Марешки членува в масонска ложа, се носят отдавна. Заместник-председателят на Народното събрание обаче нито е потвърждавал, нито е отричал това, тъй като в зидарските ложи не попадат случайни хора и не е прието те да огласяват членството си.

Макар и негласно, лидерът на „Воля“ потвърди индиректно участието си в тайните общества. За това подсказа масивното бижу в цвят старо злато, което много наподобява пръстените, носени от масоните, видяха фотографите на „Ретро“. Пръстенът има формата на восъчен печат и изпъква върху показалеца на лявата му ръка. Според посветени в символиката за това по какъв начин влияе пръстенът на собственика му в зависимост на кой от петте пръста е поставен, Марешки неслучайно носи масонското бижу на показалеца си. Когато пръстенът е поставен на този пръст, човек повишава самооценката си и вярата в собствените си сили. Освен това се смята, че носи успех и благополучие.

Смята се, че в тайните общества у нас гъмжи от масони на всички нива на обществения, икономическия и политическия живот. Един от първите масони е Илия Павлов, който бе просветен в най-високата, 33-та степен. Смята се, че масони са още Симеон Сакскобургготски, Петър Стоянов, Димитър Недков, Стефан Софиянски, Валeнтин Златев… Седемнадесет премиери на следосвобожденска България също са били масони: Александър Малинов, Александър Цанков, Андрей Ляпчев, Андрей Тошев, Богдан Филов, Васил Радославов, Георги Кьосеиванов, Добри Божилов, Драган Цанков, Иван Багрянов, Кимон Георгиев, Константин Стоилов, Никола Мушанов, Пенчо Златев, Рачо Петров, Стоян Данев и Тодор Иванчов./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *