неделя , 5 ноември 2017 г.
Начало / Спорт / Малки състезателки по художествена гимнастика от България и Кипър са на подготовка в спортния комплекс в Ковачевци

Малки състезателки по художествена гимнастика от България и Кипър са на подготовка в спортния комплекс в Ковачевци

p1630573

Малки състезателки по художествена гимнастика от България и Кипър са на подготовка в спортния комплекс в Ковачевци. 36 момичета от 6 до 12 години от клубовете „Виктория“ – Перник и от „Олимпийски надежди“ – Кипър всеки ден тренират в новата спортна зала и на новия стадион, за който кметът Васил Станимиров твърди, че е най-добрият в цялата област Перник. Те са тук за 5 дни и в понеделник си тръгват.

p1630570

Треньорът Виктория Велинова, която е работила и в Атина заяви, че децата са на лагер в Ковачевци за втори път и че са изключително доволни. И добави: Надяваме са да дойдем и за трети път, но с повече състезателки.

Наскоро Сияна Борисова, родена 2011 г. е взела І място, а гъркинята Николета Апостолу Папае, която е картотекирана във „Виктория“, но е теренирала при Велинова в Атина, също е класирана на І-во място при родените 2002 г. Треньор в клуба е и Албена Паунова.

Виктория Велинова прави съчетанията и на тима на Кипър.

p1630579

Спортната база се използва от спортисти през цялата година, похвали се кметът Васил Станимиров. Тук идват на подготовка футболисти, баскетболисти, волейболисти и фехтовачи от Перник и София. Той има идея идната година в Ковачевци да се проведе голямо състезание по фехтовка. Спортните тимове плащат само за консумативи.

Вече е готова брошура, която ще рекламира комплекса във всички спортни училища в България. Освен добрата поддръжка, Ковачевци се слави и с добрия климат и с изключително чистия си въздух, не пропусна да отбележи кметът.

p1630581

4 300 000 лева са инвестирани в блестящия спортен комплекс в Ковачевци, припомни Васил Станимиров. Тревното покритие се поддържа в идеално състояние, има лекоатлетическа писта, осветление  и многофункционална спортна зала. Изградени са 14 къщи за гости, в които има две спални за четирима души с два санитарни възела, кухненски бокс и кът с мека мебел за почивка. На административната сграда в комплекса е извършен пълен ремонт,  има коментаторски пункт, две ел.табла за отчитане на резултатите, озвучителна уредба.

p1630588

Липсва зала за рехабилитация и за силова подготовка. До комплекса има общински терен, където обектите може да бъдат изградени в съчетание с фитнес зала. В тази връзка общинската управа проверява детайлно новите възможности за кандидатстване за финансиране по оперативните програми. Така биха могли да се решат и проблемите на гребната база, където тренират националите.

p1630592

Спортният комплекс се поддържа от общинско предприятие и общинско търговско дружество – така излиза далеч по-евтино, каза кметът Станимиров. Това включва и сметосъбирането и снегопочистването.

В с. Калище има изградена спортна площадка с мини игрище с изкуствена настилка, осветление, съблекални с бани и санитарни възли.

p1630595 p1630562 p1630584

p1630600 p1630606 p1630608

Къщите за гости са уютни и топли
Къщите за гости са уютни и топли
Спортната зала отвън
Спортната зала отвън

 

България Кипър Ковачевци подготовка спортен комплекс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *