сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Спорт / Малките грации на СКХГ ”Виктория”-Перник ще участват в международен турнир в Нови Сад – Сърбия

Малките грации на СКХГ ”Виктория”-Перник ще участват в международен турнир в Нови Сад – Сърбия

sporten-klub-viktoriya

 Малките грации от спортния клуб по художествена гимнастика „Виктория“ в Перник заминаха на международен турнир в Нови Сад, Сърбия. Състезанието, на което се очаква силна конкуренция, ще се проведе от 23 до 25 март.

 

Беатрис Петрова, Сияна Борисова, Екатерина Георгиева и Никол Ангелова ще се представят с индивидуални изпълнения. Лора Иванова и Ивая Георгиева са новите попълнения при  индивидуалистките.

 

От СКХГ ”Виктория” – Перник ще участват и три отбора по шест момичета в ансамбловите съчетания. Това са децата, родени през 2007 г., 2008 г. и 2010 г., поясни треньорката Виктория Велинова. В международното състезание малките грации от Перник ще се представят с бухалки и топки. Всички те ще се конкурират с над 450 състезателки и ансамбли на международната сцена в съседна Сърбия.

 

„Пълен отбор сме – 24 гимнастички на възраст от 4 до 12 години“, сподели треньорката на пернишките момичета Виктория Велинова, според която  състезанието ще бъде тежко – от 8,30 сутринта до 9,30 часа вечерта. И добави: Очаква се конкуренцията да бъде много голяма. Силни състезателки има от Русия, не е за подценяване и отборът на Румъния, а също и този от Турция. Там треньорката е  българка, което означава добро представяне и сложни съчетания.

Конкуренти на пернишките момичета ще бъдат и българските отбори  от „Тракия” -Пловдив, ”Локомотив”, клуб ”Илияна”.

Треньорският състав е подбрал съчетанията на децата да отговарят на емоциите и възможностите им, така че да им доставят удоволствие, а не напрежение, сподели треньорката Албена Паунова. Съчетанията са съвкупност от различни по сложност елементи, но и музиката играе  голяма роля при изпълнението на гимнастичките. Тя дава емоцията, артистичността и възторга, с който малките се представят пред публика, а на това държат в последно време съдиите при определяне на крайната оценка.

Огромна роля в отборното съчетание при децата пък имат и създадените  приятелствата, които на моменти са водещи в цялостното представяне, разкриха още тайни от кухнята на художествената гимнастика треньорките на клуб „Виктория“.

За да се изградят състезателни навици и да се придобият качества у децата, са необходими много време, много труд, търпение и от състезателките, и от треньорите. Най-малко година и половина е нужно на малките грации, за да си извоюват правото на включване в представителния отбор на клуб ”Виктория” за състезанията.

Не тръгваме с голямата кошница, но се надявам нашите момичета да се представят достойно, да си изиграят съчетанията според правилата и да се забавляват, а класирането както дойде, сподели преди отпътуването на състезателките за Нови Сад наставникът Виктория Велинова.

На международното състезание в Сърбия пернишката треньорка по художествена гимнастика Виктория Велинова  ще бъде една от водещите съдийки на турнира, а другата наставничка на децата Албена Паунова ще поеме участието на пернишките грации в самото състезание.

sporten-klub-viktoriya-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *