неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Общество / Македонска делегация гостува на кмета на Перник

Македонска делегация гостува на кмета на Перник

img_8401
Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си 12-членна македонска делегация, чийто фокус на действие са социалните услуги за деца. Нейни гости бяха представители на македонското министерство на труда и социалната политика, УНИЦЕФ, SOS Детско село, експерти от „Завод за социални дейности“, ръководители на социални институции.
Визитата им е свързана с най-успешните практики в предоставянето на социални услуги за деца. По време на разговора двете страни обмениха опит в сферата на социалните дейности и услуги и процесите на деинституционализация на домовете за деца и младежи в риск.
„Вярвам, че работим в една посока, с едни цели в името на това всички деца да се чувстват равни и добре. Много е важно да им помогнем с всички институционални мерки. Смятам, че ще си бъдем полезни и с опита, който имаме, защото когато има такъв проблем, той има едно решение – човешко отношение“, сподели пред гостите Вяра Церовска.
Зам.-кметът Йордан Павлов посочи, че по време на посещението си македонската делегация ще има възможността да се запознае с дейността на кризисните центрове на територията на община Перник и по-специално с предоставянето на социални услуги на децата в риск.
img_8397 img_8396

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *