вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Култура и образование / Лятната читалня на регионалната библиотека в Перник гостува в детска градина „Миньорче“

Лятната читалня на регионалната библиотека в Перник гостува в детска градина „Миньорче“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лятната читалня на Регионалната библиотека „Светослав Минков” в Перник гостува на малчуганите от детската градина „Миньорче”. „Пътешествие в приказния свят на кучето Кико” бяха подготвили библиотекарите от детския отдел, които прочетоха интересни истории от книжката „Кико без крила” на младата детска писателка Радостина Николова.

Книжката заинтригува малките, не само с любопитната история, но и с хубавите си илюстрации. Кой е слушал внимателно – това провериха библиотекарите, които задаваха любопитни въпроси, свързани с историите от книжката. След това децата се забавляваха със занимателните игри, свързани с животните, а всяко момченце и момиченце получи по красив книгоразделител, с който родителите да отбелязват прочетените вкъщи приказки.

Децата от ДГ „Миньорче” разбраха още къде се намира библиотеката в Перник и бяха заинтригувани, че там има цял отдел с детски книжки.

Летните читални на библиотеката ще продължат през този и следващия месец в различни детски градини в Перник.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *