понеделник , 22 юли 2019 г.
Начало / Бизнес / Любомир Спасов: „Топлофикация Перник“ е готова за зимния сезон, направени са основни ремонти, въвежда се в допълнителен резерв 3-ти парогенератор

Любомир Спасов: „Топлофикация Перник“ е готова за зимния сезон, направени са основни ремонти, въвежда се в допълнителен резерв 3-ти парогенератор

Директорът на "Топлофикация -Перник" Любомир Спасов
Директорът на „Топлофикация -Перник“ Любомир Спасов

„Топлофикация Перник“ е готова за зимния сезон, обяви на пресконференция директорът на дружеството Любомир Спасов. След направен е обстоен анализ на досегашните проблеми, свързани с доста аварии и сътресения в топлоподаването, са предприети конкретни действия и мерки за елиминирането им.

През октомври ще бъдат въведен в допълнителен резерв е 3-ти парогенератор,заяви Спасов. Основната мощност на дружеството е 5-ти котел, резервен е 4-ти. Мярката се предприема, за да се минимизират загубите на топлина при подаване на топлоенергия при евентуална авария на основната мощност и перничани да не чувстват дискомфорт при подаване на топла вода.

През лятото е направен голям ремонт на основния парогенератор. Подменени са нагревни повърхности на котела и тръби. Сменена е цялата изолационна зидария, разказа Любомир Спасов и изрази надежда да няма сътресения през зимата.

Обърнато е внимание на нормите за екологична чистота на отпадъчните продукти- газове  и сгурия. За намаляване на газовите емисии е ревизирана и направена отново клапата, която отсича димните газови в посока стария комин. За него има разрешение за ползване само при аварийни ситуации, при разпалване и гасене на основната мощност и неработеща сероочистна инсталация.

Сероочистката също е ревизирана и основно ремонтирана и в момента е в много добро състояние, твърди Спасов.

Направени са ремонти по топлопреносната мрежа. Отстранени са пробиви от основните топлопроводи. Сложена е секционираща арматура на доста места в града с цел при откриване на пробив в мрежата да бъдат засегнати най-малко абонати.

Подменени са участъци, създаващи сериозни проблеми през миналия отоплителен сезон.

В момента се работи по въвеждане в експлоатация на прикачваща помпена станция  на топлопровода, която сериозно ще облекчи и ще даде чувствително подобрение на топлоподаването в централната градска част и особено в крайните квартали – Дараците, Проучване и др.

Ремонтирани и ревизирани са всички основни съоръжения в останалите цехове на „Топлофикация“.

Закупен е и нов булдозер, който ще реши проблема с организиране на склада за въглища.

Над 100 000 тона въглища са на склад и ще стигнат за дълго време, ката любомир Спасов, като уточни, че от 15 г. насам не е имало толкова много кюмюр.

Надяваме се, че предстоящият отоплителен сезон наистина ще бъде успешен за „Топлофикация“ и няма да има недоволство от страна на клиентите, посочи директорът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *