четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Общество / Ловната организация на Брезник празнува 120-годишен юбилей с поредица от събития и откриване на ново стрелбище

Ловната организация на Брезник празнува 120-годишен юбилей с поредица от събития и откриване на ново стрелбище

сн. zapadno.com
сн. zapadno.com

Ловен събор събира членове на ловната организация и симпатизанти на лова и риболова в община Брезник на 16 юни 2018 г.. Събитието е по повод 120-та годишнина от основаването на първата ловна организация, чийто правоприемник е днешното ловно-рибарско сдружение „Сокол“, съобщи Маргарита Сергиева- специалист по организация на лова в ловното сдружение. 

Общата среща на ловците ще се проведе на новото стрелбище, което сдружението изгради  с безвъзмездната финансова и експертна помощ на „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и със свои средства. Компанията е представена в Брезник със своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, реализиращо инвестиционен проект за добив на метални полезни изкопаеми в района .

 

Новата придобивка на града е изградена в близост до село Гоз. Стрелбището е завършено наскоро и вече посреща посетители, като първите официални стрелби се проведоха по време на състезание през изминалия уикенд. Ловната организация планира това съоръжение да е първата стъпка в разширяването на ловния туризъм в района.

 

Като част от програмата за отбелязване на юбилея, на язовир „Слаковци“ се проведе и риболовно състезание за деца, а в читалището на град Брезник бе подредена юбилейна изложба със снимки, документи и трофеи от ловния живот в общината.

 

Корените на днешното ловно сдружение  „ЛРД-СОКОЛ” в Брезник водят началото си от 1898 г., когато през месец юли двадесетина ентусиазирани брезничани създават Ловно-стрелческа организация “Сокол”. Сега дружество наброява над 800 членове и сред тях преобладават ловците, които са разделени в общо 11 дружинки.  Развива се дейност по разселване, подхранване и опазване на дивеча, а най-желаният обект на лов за всеки ловец – дивата свиня, вече е обект на целогодишно обгрижване – подхранване, дивечови ниви, сол, калища и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *