понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Жълтини / Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров живее на „Витошка“, държи боксова круша и барабани в кабинета си

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров живее на „Витошка“, държи боксова круша и барабани в кабинета си

siderov-dom

Волен Сидеров и половинката му Деница Гаджева станаха семейство пред закона едва през есента на 2017-а, но всъщност живеят заедно от 8 години. Апартаментът, в който лидерът на „Атака“ и жена му отглеждат сина си Волен-младши, се намира на столичния бул. „Витоша“.

 По документи имотът се водел само на Деница, но бил закупен почти изцяло на кредит през далечната 2011 г., а вноските по него семейство Сидерови плащали чинно и до днес. Жилището им се простира на 88 квадрата и навремето дали над 220 хиляди за него, като само 30 бона извадили от джоба си, а другите изтеглили от банка. Въпреки че откакто станали родители, пространството им отесняло, всеки си имал любимо място. Волен прекарвал най-много време в кухнята, защото имал повече талант от Деница в кулинарията, а тя се застоявала предимно в хола – решен в бяло и оранжево.

С появата на сина им се приискало да освежат обстановката и поръчали на художник на изрисува почти двуметров образ на св. Архангел Михаил на една от белите стени. Стенописът наподобява тези от прочутите български манастири, а за покровителството над дома на Сидерови се грижели и още светци. През годините лидерът на „Атака“ се запалил да колекционира икони, а бройката им надхвърляла 50. Светините били разпръснати из целия апартамент, но най-много се забелязвали в стаята, която Волен пригодил за свой кабинет.

В него впечатление правят високите библиотеки, които изобилстват от книги. Голяма част от изданията не се събирали по етажерките и затова политикът ги складирал из другите шкафчета, че дори и по земята. Освен работно бюро в личния си кът намерил място и за пълен комплект ударни инструменти, на които през годините свирели дори професионални перкусионисти като Калин Вельов. В близост до тях депутатът провесил и синя боксова круша, на която си изкарвал нервите, когато бил извънредно ядосан. В последните години се увлякъл по китайското бойно изкуство винг-чун, в чиято основа били бързите прави удари с ръце. Именно тях Волен упражнявал вкъщи, но само върху крушата. „Аз съм живял в най-различни условия. От ’75-а година съм в София. Без да ми помага никой, сам.
По какви ли не квартири съм живял, по какви ли не дупки, буквално. Така че не съм особено претенциозен и не исках през годините да се закотвям с жилище, собствено… и затова още нямам“, споделя националистът. Сидеров признава, че не си представял да живее на едно и също място повече от година-две, но Деница имала умение да създава уют в дома и за момента големите вили и палати не ги блазнели./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *