сряда , 20 юни 2018 г.
Начало / Култура и образование / Летни занимания за децата на Перник

Летни занимания за децата на Перник

сн. matematikata.net
сн. matematikata.net

За втора поредна година Община Перник организира разнообразни занимания за децата през лятната ваканция. За пълноценното, но и емоционално свободно време е подготвена специална програма с безплатни и интересни занимания. „Летният отдих“ ще включва спортни и образователни дейности на открито, творчески прояви, прожекции и театър. Пред Двореца на културата и в градския парк децата ще си партнират в игрите и изкуството с артисти от Общинския драматичен театър “Боян Дановски“.

Първите прояви са още тази събота. Художествена галерия организира за най-малките перничани „Ателие на открито“ , което ще бъде от 10 до 12 часа пред Двореца на културата. В рамките на два часа малчуганите ще могат да творят с различни техники под вещото ръководство на пернишки художници.

В съботния ден /17 юни/ ще бъдат организирани още футболен турнир, стрийт фитнес състезание, демонстрация и уъркшоп по аеробика и канго джъмбс, а пред сцената в парка ще бъде позициониран детски кът за игра за най-малките. Спортният фестивал“ ще стартира в 10.00 ч. на спортната площадка на “Алея на спорта” (под ОДК), в Централния градски парк и пред Дворец на културата.

Инициативата се организира от Общинския младежки съвет и Младежка банка – Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *