събота , 23 март 2019 г.
Начало / Култура и образование / Лесно ли се пише за деца разказа в библиотеката в Перник писателят Славчо Чанев

Лесно ли се пише за деца разказа в библиотеката в Перник писателят Славчо Чанев

Slavcho Chanev

Какво вдъхновява писателя да пише книги за деца, как се намират интересни истории, лесно ли се пише за деца- това бяха въпросите на четвъртокласници от ОУ „Св. Иван Рилски”, които днес те зададоха на  писателя Славчо Чанев в Регионалната библиотека „Светослав Минков” в Перник. Срещата в голямата читалня  е едно от събитията, с които най-голямото книгохранилище в областта се включи в Маратона на четенето, посветен на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Пред малките и любознателни ученици Славчо Чанев разказа за своето детство в селцето край Бургас, където е роден, за идването си в Перник, както и за любовта си към словото, книгите и интересното си хоби да събира стари правописни речници и помагала. Децата бяха любопитни  да чуят някои от историите в една от неговите книжки за деца „Да обичаш принцеса”. Четвъртокласниците бяха провокирани от писателя и непринудено задаваха много интелигентни въпроси и разбраха, че най- големите „съкровища“ могат да търсят в себе си, сред приятелите и близките хора.

Маратонът на четенето в библиотеката продължава с още една среща с детски писател. На 17-ти април ще гостува  детската писателка Зорница Иванова, която ще представи своята книжка „Мая и концертът на талантите”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *