сряда , 20 март 2019 г.
Начало / Общество / Кучетата в пернишката морга се самоизяждали, за да оцелеят! Жертвите са от ценната порода алабай

Кучетата в пернишката морга се самоизяждали, за да оцелеят! Жертвите са от ценната порода алабай

kuche-alabai

В морга за кучета от породата средноазиатска овчарка (алабай) e бил превърнат дворът в къща в Перник. След анонимен сигнал на телефон 112, при проверка на имота бяха открити труповете на 14 кучета, съобщи Би Ти Ви.

Кучетата са държани, вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи. Според ветеринарните лекари животните са умрели от глад и жажда. Има информация, че дори са се самоизяждали, за да могат да оцелеят.

„Жертвите са много повече, отколкото са намерени мъртви. Целият двор беше осеян с кости, когато отидохме смрадта по цялата улица беше ужасна. Неописуем ужас! Наблюдавахме как доброволците изнасят труповете. Труповете започнаха всяка минута се увеличаваха, стигнаха до 7 в задния двор. Докторът излезе от къщата много разстроен и каза: Седем трупа един върху друг!“, разказа Аделина Александрова, доброволец при спасяването на останалите живи кучета.

Спасителите са пристигнали на имота заедно с полицията, която е арестувала на момента собственика на животните – 26-годишен перничанин.

„Апокалипсис, една морга за кучета! Никой не е сигнализирал, че на едно място, което няма и 500 квадратни метра, са събрани големи кучета, порвоначално са били около 20. Нито едно от тях не е отглеждано по подобаващия начин, не е възможно никой от съседите да не е знаел. Пет животни са  спасени. Кучета ще минат възстановителен период, кастрация, ваксинация, след което се надяваме да им намерим осиновители“, коментира веринарният лекар д-р Стефан Ковачев./pik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *