понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Куриози по пътищата в Перник с неясни табели за скоростта

Куриози по пътищата в Перник с неясни табели за скоростта

vatresno-gradska-magistrala

Глоба за превишена на скорост дори с един километър в час предвиждат новите промени в закона за движение по пътищата. Адекватни ли са тези строги мерки за често объркана сигнализация и знаци по българските пътища?

Скоростната магистрала на Перник е пример за път, по който не е напълно ясно какви са ограниченията за скоростта, твърди бТВ. Колкото и да сте чели закона за движение по пътищата, на участъци от този път никога няма да сте сигурни с колко точно да се движите.

Така наречената скоростна магистрала е част от международния път София – Скопие. Но никой не е сигурен къде какво е ограничението на скоростта – 50, 60 или 70 км/ч.

Селото /става дума за квартал/ Бела вода се води част от град Перник и табелата за край на населено място не отменя табелата за Перник, която е била преди това. Така поне го тълкуват полицаите.

Перлата в короната на абсурдите на пернишката магистрала е знак ограничение 80 км/ч., който важи точно 5 метра. Причината е, че следва кръстовище, което го отменя. След кръстовището е позволено да се кара с 50, защото е в населено място и няма друг знак.

Повече може да видите ТУК

Текст и снимка: btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *