неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Куп министри идват в Перник днес

Куп министри идват в Перник днес

pernik
Перник ще бъде домакин на 16-та дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на тема: „Да! На българските региони – ПЕРНИК“, която се организира днес /25 октомври/ от 15 часа в конферентната зала на Двореца на културата- от вестник“Стандарт“ и КРИБ.
На форума ще присъства кметът Вяра Церовска и екипът й.

Сред основните теми на дискусията са възможностите за регионален икономически растеж в региона и превръщането на Перник в привлекателна инвестиционна дестинация, както и новите възможности за развитие на минната индустрия.
Предмет на разговора ще бъдат мерките за инансовастабилност на общината, прилагането на програмите за енергийна ефективност както за жилищни сгради, така и за сградите на две училища и две читалища в областния център.
Община Перник ще поиска съдействие от държавата за изграждане на кръгови кръстовища на възлови места в града, за ремонта на спортни обекти и развитие на ВиК сектора. Ще бъдат коментирани и нови маршрути за културно-исторически и религиозен туризъм. На всички повдигнати въпроси ще отговарят министрите Теменужка Петкова – на енергетиката, Ивелина Василева – на околната среда и водите и Красен Кралев – на спорта, зам. – министрите Валери Борисов – на транспорта, Николай Нанков – на регионалното развитие, Диян Стаматов – на образованието и науката, доц. д-р Бони Петрунова – на културата,както и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, шефът на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов и говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *