понеделник , 16 юли 2018 г.
Начало / Спорт / Купуват специална машина за поддръжка на настилката на стадион „Звезда“ в кв. Димова махала

Купуват специална машина за поддръжка на настилката на стадион „Звезда“ в кв. Димова махала

denislav-zahariev-malki-futbolisti
Специална машина ще поддържа изкуствената настилка на футболното игрище на стадион „Звезда“ в кв. Димова махала, обяви зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев. Средствата за новото съоръжение възлизат на 24 000 лева и са заложени в бюджета. С него ще се извършват операции и на новите четири игрища с изкуствен терен, които бяха изграден през миналата година в Перник.
Освен тази машина Общината закупи и модерна косачка, която има допълнителни приставки и функции за валиране и пръскане на течни торове и препарати за растителна защита. Тя е на стойност 40 560 лв. и с нея ще се полагат грижи за терените с естествена трева.
„Необходимите средства бяха заложени в бюджета на Общината за 2017 г., тъй като обществени средства могат да се изразходват единствено след решение на Общинския съвет. На базата на заложените суми беше проведена процедура по Закона за обществените поръчки, която беше по-продължителна, защото е над 60 хил. лв. Впоследствие подписахме договор в средата на месец юли, съгласно който е избрана фирма изпълнител и в рамките на един месец трябва да достави необходимата техника“, обясни Захариев.
Той припомни, че когато встъпва в длъжност сегашният управленски екип, стадион „Звезда“ е собственост на Министерството на спорта.
„Бяха проведени много разговори между Община Перник и Министерството на спорта, как точно да стане прехвърлянето. Всичкото това е извървяно и от 2016 г. стадион „Звезда“ е общински терен. Поради тази причина Общината не можа да заложи през същата година необходимите средства за поддържащите машини,а и бюджетът се приема през февруари месец“, припомни Денислав Захариев.
Отделно от това общинското ръководство може да се похвали , че от тази седмица започва вторият етап на ремонта на сградата на Стадиона на мира, известен на всички като „Миньор“. Министерството на спорта вече има подписан договор с фирма и в рамките на 20 дни ще се довършат съблекалнята и санирането на сградата.
„Искрено се надявам, че ще открием новия футболен сезон с нова сграда, за което за отпуснати още 50 хил. лв. от Министерството на спорта“, сподели зам.-кметът.
За първия етап от ремонта на спортния комплекс на Стадиона на мира бяха отпуснати 151 хил. лева за обновяване и ремонт на тренировъчната зала. В проекта беше включена и подмяна на подовата настилка с изкуствена трева. Сменена е дограмата и се постави нова електрическа инсталация. Реновирани са банята и съблекалните, изградено е вече и помещение за сауна. Проектът предвиждаше и цялостна подмяна на покривната хидроизолация, както и топлоизолиране на фасадата на сградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *