понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Криминални / Кредитен консултант, присвоил чужди пари, се споразумя с прокуратурата в Перник

Кредитен консултант, присвоил чужди пари, се споразумя с прокуратурата в Перник

temida

 Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на кредитен консултант, присвоил чужди парични средства в размер на 2 527,80 лева. До приключване на наказателното производство се е стига, след като подсъдимата Д.Л. се е признава за виновна за извършените от нея престъпления и е сключва споразумение с Районната прокуратура в Перник.

В качеството си на длъжностно лице – кредитен консултант в търговско дружество, подсъдимата Д. Л. в периода от 26.05.2015 г. до 04.04.2016 г., в гр. Перник, в кръга на службата си съставила официални документи – квитанции и референции. В тях тя удостоверила неверни обстоятелства, а именно получаването на конкретни дати определени суми от клиент, представляващи вноска по договор. Целта била въпросните документи да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.

В периода от 01.09.2015 г. до 30.03.2016 г. подсъдимата унищожила квитанции и разписки, издадени от Easypay, принадлежащи на дружеството, с цел да набави за себе си облага.

До приключване на съдебното следствие паричната сума е била възстановена от подсъдимата Д. Л.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *