вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Криминални / Кредитен консултант от Перник с присъда за длъжностно присвояване и унищожаване на чужди документи

Кредитен консултант от Перник с присъда за длъжностно присвояване и унищожаване на чужди документи

сн. flickr
сн. flickr

По споразумение между Районна прокуратурата в Перник и защитата на подсъдимата Ц.М., й е наложено наказание от седем месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършени от нея престъпления –по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201 и по чл. 319 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на столичната Апелативна прокуратура.

Към м. март 2015 г. подсъдимата работила като кредитен консултант в търговско дружество в гр. Перник. В качеството си на длъжностно лице Ц.М. имала задължение да събира седмични погасителни вноски от клиенти по потребителски кредити, като ги съхранява и отчита. В периода от 24.03.2015 г. до 13.04.2016 г. тя присвоила чужди парични средства в размер на 2699.75 лева.

За целта служителката съставяла приходни квитанции, съдържащи данни за конкретна дата, имена на клиент и определена парична сума, представляваща вноска по договор за заем. В действителност обаче с изготвяните от нея официални документи тя удостоверявала неверни обстоятелства. Успоредно с това Ц.М. унищожила чужди документи (квитанции), принадлежащи на компанията, в която работила.

С тези престъпни действия тя целяла по неправомерен начин да набави за себе си облага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *